Začetek
Junij 2018
PDF
Natisni
E-pošta

Strelski turnir 2018

Pri Lovskem domu v Voličini je DU Voličina 19. junija organiziralo tekmovanje v streljanju z zračno puško za ekipe društev upokojencev iz ZPPZ DU Maribor.
Svojo udeležbo so potrdile moške ekipe iz Benedikta, Cerkvenjaka, Lenarta, Svete Ane, Svetega Jurija, Svete Trojice, Dupleka, Pesnice, Pobrežja, dve ekipi iz Voličine in ekipa MDI Lenart.
Ženske ekipe so prišle iz Benedikta, Cerkvenjaka, Lenarta, Svetega Jurija in Voličine.
Moške ekipe društev upokojencev iz Dupleka, Pobrežja in Pesnice so tokrat tekmovale v skupni konkurenci z ostalimi društvi.

Tekmovanje je bilo hkrati izbirno tekmovanje za DŠI (državne športne igre).

fotka 1a

Najboljše tri moške in tri ženske ekipe so prejele pokale, najboljšim trem posameznikom in trem posameznicam pa so bile za njihove dosežke podeljene medalje.
Prvo mesto je dosegla moška ekipa iz Svete Ane, druga je bila ekipa Svete Trojice, tretja pa ekipa Cerkvenjaka. Najboljši posameznik je bil Srečko Poštrak MDI Lenart, drugi Marjan Gajzer DU Duplek in tretji Alojz Knuplež DU Sveta Trojica.

fotka 2a

Med ženskimi ekipami je zmagala ekipa DU Voličina , druga je bila ekipa DU Cerkvenjak, tretja pa ekipa DU Lenart.

fotka 3a

Najboljše posameznice so bile: prva Marica Štrucl DU Cerkvenjak, druga Milena Štuklek DU Voličina in tretja Daniela Gantar prav tako DU Voličina.

fotka 4a

Pokale in medalje je v imenu organizatorja podelil predsednik ZPPZ DU Maribor, gospod Edi Sever, s predsednikom DU Voličina gospodom Stankom Kranvoglom in voditeljem strelske sekcije pri DU Voličina, gospodom Jožetom Rojsom.
Vsem dobitnikom in dobitnicam pokalov in medalj so bile izrečene iskrene čestitke.

Čestitke pa so namenjene vsem udeleženkam in udeležencem tekmovanja, ki se aktivno vključujejo v aktivnosti, ki jih zanje pripravljajo vodstva njihovih društev upokojencev.

Ker je bilo tokratno tekmovanje izbirno za udeležbo moške ekipe na DŠI, se po Pravilih športnih iger ZDU Slovenije za ekipni rezultat upoštevajo trije najboljši rezultati. Po tem kriteriju se je na DŠI uvrstila ekipa DU Duplek. Čestitamo.

Po podelitvi pokalov in medalj je osebje Restavracije Kmetič iz Voličine poskrbelo za izdatno in dobro toplo malico, organizator pa za tudi za kozarčke rujnega iz slovensko goriških gričev.

Zahvala gre požrtvovalnim članicam upravnega odbora domačega društva, ki so vse od jutra pripravljale prigrizke. Zahvaljujemo se njim in tudi strelkam za sladice, ki so jih pripravile za ta dan.

Ta turnir je bil že drugi v tem letu. Prvega je pripravilo DU Benedikt zadnji dan v mesecu maju.
Tekmovanje so organizirali za moške in ženske ekipe ZDU Slovenskih goric in moško ekipo MDI Lenart. Srečanje je bilo na privlačni lokaciji v Benediškem vrhu pri kmetiji Rajšp.
Ženska ekipa DU Voličina je dosegla drugo mesto, moška ekipa je bila manj uspešna. Najboljša med strelkami je bila Slavica Vogrin DU Voličina. Čestitamo.

fotka 5a                   (Fotografija I. Breznik)

 

 

 

 
Ulti Clocks content

Vreme v Voličini

Spodnja Voličina

Zanimive povezave

 zdus89 du89 zlataleta89 starejsi89 varnastarost89 seniorji