Začetek
UPOKOJENCI DRUŠTVA VOLIČINE NA ROMANJU NA SVETE VIŠARJE
PDF
Natisni
E-pošta


Ponedeljkovo jutro, 8. septembra, se je za upokojence Društva Voličina pričelo zelo zgodaj. Že ob peti uri smo se zbrali na avtobusni postaji Voličina in se odpravili dogodivščinam naproti. Prijazen voznik nas je  nasmejanih in veselih obrazov popeljal proti Mariboru kjer je vstopila še zgovorna vodička. Prva postaja so nam bile Trojane. Malo smo se okrepčali s kavo, potem pa pot  veselo nadaljevali  proti lepi Gorenjski.  Ob klepetu in informacijah, ki nam jih je posredovala znanja polna  vodička, sploh nismo opazili kako hitro mineva pot in že smo se zapeljali mimo Krajnske gore proti Višarjam. Z avtobusom smo se ustavili pod 1766 m visoko goro in se z gondolo dvignili za skoraj 950 m, na cilj našega romanja, ko smo se ustavili ob cerkvi na Sv. Višarjah.

fotka 1

V lepi cerkvi, ki je bila posvečena Višarski Kraljici smo se udeležili tudi romarske maše, ki je potekala tudi v slovenskem jeziku. Seveda pa smo tudi raziskovali Višarsko goro in ponudbo na njej. Čudovito je bilo  uživati ob krasnem pogledu na sosednje gore. Imeli smo tudi srečo, saj je bil dan sončen, brez megle, kar je v tem poletju bila na Višarski gori prava redkost. Čas je zelo hitro minil in že smo se z gondolo vračali nazaj v dolino. Ustavili smo se v gostilni v Ratečah kjer nas je že čakalo kosilo. Zadovoljni in siti smo se zapeljali še do vznožja skakalnic v Planici. Videli smo, da dela za prenovo skakalnic še vedno potekajo. Nekateri so se po stopnicah pogumno podali na vrh skakalnic. Ostali pa smo si le ogledovali že nekoliko prenovljene skakalnice in komentirali, kako pogumni so skakalci, da se upajo spustiti po naši velikanki.

fotka 2

Polni lepih vtisov smo se spet popeljali nazaj proti našemu najlepšemu delu Štajerske. Preden smo prispeli v Voličino smo se spet morali ustaviti na Trojanah, da smo svoje domače, ki so nas potrpežljivo čakali doma lahko razveselili s trojanskimi krofi.  Še preden pa smo se dokončno poslovili, smo se dogovorili, da se naslednje leto 8. 9. prav tako podamo na izlet, seveda pa takrat kam drugam.
Hvala organizatorjem za dobro organiziran izlet.

 

Zapisala Julijana Bračič
Fotografije: Franc Rojko

 
Ulti Clocks content

Vreme v Voličini

Spodnja Voličina

Zanimive povezave

 zdus89 du89 zlataleta89 starejsi89 varnastarost89 seniorji