Začetek
Junij - avgust 2014
PDF
Natisni
E-pošta

STAREJŠI ZA STAREJŠE

V petek, 27. junija, so se srečali prostovoljke in prostovoljci, ki izvajajo program Starejši za starejše  v Zgornje podravski regiji. Srečanje je organizirala ZDU Slovenije, 210 udeležencev pa je gostilo društvo upokojencev Voličina v gostišču Kmetič.

Na srečanju so prisotne pozdravili in jim prisluhnili predsednica ZDUS-a, gospa Kožuh Novak, podpredsednica gospa Golob, župani občin Lenart, Cerkvenjak, Slivnica-Fram, Lovrenc na Pohorju, podžupan občine Sveta Trojica in direktor doma starostnikov Pod gorco Maribor. Odgovorni so predstavili so nekaj statističnih podatkov projekta, med njimi število opravljenih obiskov pri starostnikih in število opravljenih prostovoljnih ur.  Prostovoljke in prostovoljci so spregovorili o svojih izkušnjah s terena. Gostitelji, društvo upokojencev Voličina je prisotnim prostovoljkam, prostovoljcem in gostom pripravilo kratek program s petjem in prikazom vedrejšega skeča.

Nekaj dni pred srečanjem je bil na radiu Slovenske gorice pogovor o raznih vrstah nasilja nad starejšimi v družinah.   V nedeljo, 8. junija 2014, je bilo srečanje za starejše, bolne, osamljene in invalidne, ki ga organizirata Karitas in Rdeči križ, s svojim prispevkom pa sodeluje tudi DU Voličina.

V nedeljo, 13. julija, so se upokojenke in upokojenci društva zbrali na pikniku. Vreme je bilo, kljub drugačni napovedi,  lepo in več kot 160 prisotnih je preživelo lep popoldan v senci pri lovskem domu v Voličini.

fotka 2

Svoje aktivnosti so pred počitnicami zaključile udeleženke rekreacijske telovadbe.

 fotka 4

Obiskale so Čebelarstvo Vogrinčič v Močni, kjer so spoznale del njihovih dejavnosti. Za zaključek so si pripravile družabno srečanje.

fotka 6

Tekmovanje v streljanju z zračno puško je bilo 24. junija pri lovskem domu v Voličini. Tekmovalo je 17 ekip. Sodelovalo je 6 ženskih in 11 moških ekip iz društev upokojencev združenih v ZDU Slovenskih goric, sodelovale so še ekipa Medobčinske zveze invalidov Lenart in moški ekipi prijateljskih društev upokojencev iz Dupleka in Pesnice. Moška ekipa DU Voličina je dosegla tretje mesto, ženska ekipa ni bila tako uspešna.

fotka 1

Med gostujočima ekipama je ekipa DU Duplek premagala ekipo DU Pesnica.

Hvala vsem, ki so s svojim delom pripomogli, da je tekmovanje tudi organizacijsko uspelo.

Avgusta je bilo, kot vsako leto, srečanje članic in članov društev upokojencev ZDU Slovenskih goric. Vse prisotne so pozdravili predsednik ZDU Slovenskih goric in povabljeni gostje: župani in podžupan občin upravne enote Lenart, ter podpredsednik in podpredsednica ZDU Slovenije. Izveden je bil prijeten kulturni program s petjem ljudskih pesmi in nastopoma mladih harmonikarja in prav tako izvrstnih sestre in brata s trobentama. Po kulturnem programu so se prisotni zavrteli na plesišču.  Voditeljica je z izbranimi toplimi besedami povezovala program.   

 
Ulti Clocks content

Vreme v Voličini

Spodnja Voličina

Zanimive povezave

 zdus89 du89 zlataleta89 starejsi89 varnastarost89 seniorji