Začetek
Do decembra 2013
PDF
Natisni
E-pošta

Upravni odbor društva se je sestajal na sejah novembra in decembra. Sej so se udeležili tudi vabljeni predsednik nadzornega odbora, predsednica častnega razsodišča, koordinatorka programa Starejši za starejše in vodje rekreacijskih sekcij, na decembrsko sejo pa so bili vabljeni tudi poverjeniki.

Na sejah so ugotavljali izvajanje zastavljenega programa. Poročali so zadolženi za posamezne načrtovane naloge. Načrtovali so dejavnosti, ki so v programu za obdobje do naslednje seje in v skladu s pristojnostmi sprejemali zadolžitve. 

To je tudi čas, ko pripravljajo osnutke poročil in načrtov, ki jih bodo članicam in članom predstavili in predlagali v obravnavo in potrditev na občnem zboru v mesecu marcu. 

Članice in člani UO in NO so se udeležili srečanja v Cerkvenjaku, ki ga ja za vsa društva v ZDU Slovenskih goric pripravilo domače društvo upokojencev.

Odzvali so se na povabilo pobratenega DU Duplek, ki je vabilo na srečanje v obnovljeni dvorani kulturnega doma v Koreni. Gostitelji so pripravili kulturni program in pogostitev za društva upokojencev, s katerimi so pobrateni, in za predstavnike društev, ki so jim z delom ali z denarnimi sredstvi nesebično pomagali pri odpravljanju posledic poplav, ki so jih prizadele v prejšnjem letu.

Pred decembrskimi prazniki so poverjenice in poverjeniki v sodelovanju z RK obiskali krajane, ki so dopolnili starost 80 let. Poklonili so jim uporabna darila in jim voščili ob prihajajočih praznikih. 

Izleta v Lenti, v mesecu oktobru, se je udeležilo 31 udeležencev.

Kot vsako leto je bilo tudi tokrat veselo silvestrovanje 28. decembra v restavraciji Kmetič. Veselilo se je več kot sto udeleženk in udeležencev.

 fotka 1

 

STAREJŠI ZA STAREJŠE

Prostovoljke in prostovoljec, ki delujejo v tem programu, so opravili vse obiske, ki so jih načrtovali za to leto.

Udeležujejo se izobraževanj, ki jih zanje pripravlja ZDU Slovenije. Srečujejo se z drugimi društvi upokojencev, ki izvajajo program in izmenjujejo izkušnje.

Koordinatorka, gospa Irena Hadžiselimovič, poroča o novostih, s katerimi koordinatorje projekta seznanjajo na ZDU Slovenije.

Ob koncu leta so si pripravili srečanje, na katerem so pregledali opravljeno delo, se pogovorili o nadaljnjem delu. V januarju skupina pričakuje od občine seznam novih prebivalk in prebivalcev krajevne skupnosti, ki dopolnijo 69 let in se jih vključi v projekt. Srečanje so zaključili s predprazničnim druženjem.

Prostovoljke in prostovoljec žrtvujejo za obiske pri starostnikih veliko svojega prostega časa Običajno jih razveselijo z manjšim darilcem. Vsekakor jim gre zahvala za njihovo delo, največja zahvala pa je zanje zagotovo veselje obiskovanih, ki so jim hvaležni, da  z njimi poklepetajo in jim popestrijo nekaj uric. 

 

SODELOVANJA V ZDU SLOVENSKIH GORIC

Na razstavi ročnih del pri Sveti Trojici je sodeloval Vanček Simonič. 

Božični koncert, ki ga že tradicionalno pripravlja DU Benediktu, je bil decembra. S prijetnim programom so se predstavile skupine ali posamezniki iz Benedikta in iz ostalih društev upokojencev ZDU Slovenskih goric. 

Nekaj članic in članov našega društva je decembra, na povabilo društva upokojencev iz Svete Trojice,  obiskalo razstavo jaslic v protokolarni kleti v Sveti Trojici. Presenetili so krajani zaselkov v občini, ki so tudi letos pripravili jaslice iz domiselno izbranih materialov in tehnik. S krajši kulturnim programom so se predstavile pevske skupine povabljenih društev upokojencev, ki so zapele ljudske in božične pesmi. Sledilo je prijetno srečanje s pogostitvijo.

fotka 2

 

fotka 3

REKREACIJA

Šahovska sekcija  ima nekaj težav manjkajo ji šahisti, zato vabi članice in člane društva, ki igrajo šah in je v njih nekaj tekmovalne želja, da se jim pridružijo. Svoje namere po sodelovanju lahko sporočijo preko svojih poverjenikov. 

Igralci kart so se udeležili tekmovanja pri Sveti Ani v novembru. 

Strelski ekipi sta uspešno zaključili tekmovanje v strelski ligi. Ženska ekipa je dosegla prvo mesto, moška pa peto. Srečanje in podelitev pokalov najboljšim je zaradi zmagovite ženske ekipe organiziralo naše društvo v Lovskem domu v Voličini. Udeležile so se ga vse ekipe, ki so tekmovale v ligi, to je osem moških in pet ženskih ekip.

 fotka 5

Nekaj strelk in strelcev je urejalo okolje ob vhodu na strelišče.

fotka 4

Že tradicionalno sta si strelski ekipi v lastni organizaciji pripravili manjšo zakusko v decembru. V času decembrskih praznikov in priprav nanje so začasno prekinili redne treninge, s katerimi bodo pričeli znova po petnajstem januarju.

Pohodniki se dobijo vsak drugi petek v mesecu. Žal je udeležba zelo skromna, vodja skupine je večkrat sam čakal na udeležence.

Pohodi, ki jih pripravlja in vodi vodja pohodništva, gospod Jančič, so zelo prijetni. Primerni so za vse tiste članice in člane našega društva, ki ob zmerni hoji znajo opazovati naravo, ki jih zanima življenje ob poti in vsekakor tudi tiste, ki bi jim intenzivna in aktivna hoja lahko predstavljala prevelik napor. Prav bi bilo, da bi se več pohodnikov odločalo za te poti. 

Kegljaški ekipi redno trenirata v času, ko je dovolj toplo vreme, ker je kegljišče izpostavljeno hladnemu in vetrovnemu vremenu.  V pozno jesenskih in zimski mesecih treningov ni.

Telovadba za ženske se je pričela v mesecu oktobru v telovadnici osnovne šole v Voličini. Izvaja se vsak ponedeljek od 18. do 19. ure. Odziv žensk, članic društva, je presenetljivo velik. Prijavilo se je več kot trideset redne vadbe željnih, ki telovadbo tudi redno obiskujejo. Vodi jih Slavica Vogrin, pomaga ji Milena Rožmarin.

Rekreacijske sekcije, še vedno pozivajo članice in člane društva, da se jim pridružijo. 

 
Ulti Clocks content

Vreme v Voličini

Spodnja Voličina

Zanimive povezave

 zdus89 du89 zlataleta89 starejsi89 varnastarost89 seniorji