Začetek
Od oktobra do decembra
PDF
Natisni
E-pošta

Oktobra in decembra se je na rednih  sejah sestal UO društva. Na obe seji so bili vabljeni  koordinatorka projekta Starejši za starejše, predsednik nadzornega odbora in vodje rekreacijskih sekcij, na decembrsko sejo pa tudi poverjeniki.
Prisotni so poročali o realizaciji načrtovanih programov in pripravljali dejavnosti za nadaljnje aktivnosti. Pripravljali so program za občni zbor društva, ki bo marca 2013.

Novembra so se članice in člani upravnega odbora udeležili srečanja upravnih odborov društev ZDU Slovenskih goric. Tokratno tradicionalno srečanje je bilo pri Sveti Ani.

Decembra so si ogledali razstavo jaslic, ki jih že drugo leto pripravljajo zaselki v občini Sveta Trojica. 
Pred božičnimi in novoletnimi prazniki  je društvo v sodelovanju s krajevno organizacijo RK pripravilo praktična darila za krajanke in krajane stare nad 80 let. Obiskali so jih na njihovih domovih, jim predali darila in ob voščilih tudi poklepetali z njimi. Obiskali so tudi svoje starostnike iz kraja, ki trenutno bivajo v domovih za starostnike v Mariboru in Lenartu.

Bilo tudi veselo silvestrovanje, ki pa je bilo letos slabše obiskano, kot v prejšnjih letih.

UO je soglasno sprejel sklep, da pobratenemu društvu upokojencev Duplek, pomaga z denarnim prispevkom, saj je poplava uničila njihove prostore.  
slika 1a
Starejši za starejše
Skupina, v kateri je 11 prostovoljk in prostovoljcev in deluje v projektu Starejši za starejše, se je v oktobru udeležila predavanja o demenci in nasilju nad starejšimi.
Želijo organizirati tovrstno predavanje tudi v Voličini.
Novembra so se udeležili srečanja prostovoljk in prostovoljcev Zgornjega Podravja.
Ob koncu leta 2012 beležijo skoraj 140 procentno realizacijo načrtovanih obiskov pri krajankah in krajanih starih 69 let in več. Skupina deluje profesionalno in z veliko mero sočutja do ljudi. O večjih težavah, ki jih imajo obiskovanci, sprotno obveščajo pristojne občinske službe.
Pri svojem delu se srečujejo tudi s težavami. Kar nekaj starejših, ki bi potrebovali pomoč noče sodelovati, nekaj pa jih od skupine pričakuje in tudi zahteva preveč.
slika 3a
Sodelovanje v šoli.
Oktobra se je društvo odzvalo na pobudo šole v Voličini in sodelovalo pri njihovem projektu o medgeneracijskem sodelovanju. V treh zaporednih dneh so upokojenke skupinam otrok od tretjega do devetega razreda posredovale nekaj svojega znanja ročnih del in kuhanja. Pri ročnih delih so pri spoznavanju osnov vezenja s križci pomagale gospe Anica Žižek, Anica Šešerko, Lojzka Rožman in Tatjana Pivec, v kuhinji pri pripravi raznih sladic pa gospe Fanika Hubernik, Zofka Rojs, Daniela Gantar in Milena Štuklek. Sodeč po odzivih iz šole so bili zadovoljni otroci in sodelujoče učiteljice, za upokojenke pa je bila to prav tako prijetna izkušnja.
slika 3d
Šahisti so oktobra uspešno odigrali tekmo v sklopu šahovske lige.
Nadaljnja tekmovanja so načrtovana v januarju.

Strelke in strelci so oktobra tekmovali na zadnjem turnirju v letu 2012. Pripravili so ga v DU Sveta Ana. Obe ekipi sta bili uspešni, dosegli sta prvo in tretje mesto, dve strelki pa sta tudi med tremi najboljšimi.
Oktobra je bila tudi zaključna tekma strelske lige.
Zaključno srečanje in razglasitev rezultatov po tekmovanju v ligi je bilo novembra v Benediktu. Ženska ekipa je tekmovanje v ligi končala na drugem mestu.

Kegljačice in kegljači so oktobra v sklopu meseca starejših občanov uspešno tekmovali na turnirju v Mariboru. To je bil zadnji turnir v letu 2012.·
Načrtujejo dokončanje del na objektu za klegljanje v Selcih.
Odzvali so se na pobudo kegljaških sekcij podravske regije in prostovoljno prispevali kegljačem DU Duplek za odpravljanje škode po poplavah.
 
Ulti Clocks content

Vreme v Voličini

Spodnja Voličina

Zanimive povezave

 zdus89 du89 zlataleta89 starejsi89 varnastarost89 seniorji